Despre noi

Despre proiect:

Proiectul “Gradinile viitorului in spatiul urban” este finantat prin Fondul Stiintescu, gestionat de Fundatia Comunitara Sibiu.
Deviza sub care se desfasoara proiectul este “Gandeste global, actioneaza local”. Prin acest proiect ne propunem realizarea si popularizarea de sisteme de gradini verticale urbane ce reprezinta un prim pas spre rezolvarea diferitelor probleme legate de mediu.
In prezent orasele sunt in continua crestere si dezvoltare. 54% din populatia globului traieste in mediul urban si 75% din resursele globale sunt consumate de orase. Tocmai de accea problema sustenabilitatii acestor medii va deveni din ce in ce mai puternica.
Vrem ca tu sa afli mai multe despre acest domeniu al sustenabilitatii deoarece este intr-o continua dezvoltare si va crea o baza financiara puternica in mediul urban in viitorul apropiat.
Iti prezentam sistemele de gradini verticale si tot ce implica acestea.
Beneficiile lor sunt multe si deloc de neglijat: reduc stresul; purifica aerul; reduc temperaturile din perioadele caniculare; produc oxigen; reduc zgomotul si absorb praful si substantele toxice. Pe langa toate acestea, gradinile verticale infrumuseteaza aspectul orasului, avand beneficii atat pentru locuitori cat si pentru turisti.

Despre concurs:

Daca esti elev de liceu pasionat de biologie te invitam sa faci parte din proiectul nostru. Vei invata atat teoretic, dar mai ales practic cum se realizeaza o gradina verticala. Iti vom prezenta de asemenea sistemele tehnologice si domeniile noi aparute in cultura plantelor folosite in mediul urban.
Avem pentru tine si un concurs in care vei putea pune in practica alaturi de echipa ta tot ceea ce ai invatat.
Pentru ca stim ca si tie iti place tehnologia, premiul concursului consta in tablete pentru tine si intreaga ta echipa.
In urmatoarele randuri iti prezentam pasii proiectului pentru ca tu sa stii ce ai de facut:

Pasul 1
Perioada: 4 mai - 23 mai

Inscrierea ( http://goo.gl/hSv5DG ) in concurs a echipei tale (tu + 4 colegi + un profesor de biologie). Cand echipa ta este formata aveti nevoie de un nume pentru ea si de un coordonator de grup care sa trebuie sa fie elev, nu profesorul, si cu care noi vom tine legatura.

Pasul 2
Perioada: 25 mai - 26 mai

Echipa noastra de experti va monta o gradina verticala de interior cu ajutorul tau si al echipei tale. Astfel vei vedea practic ce presupun aceste sisteme si tehnologii noi.

Pasul 3
Perioada: 27 mai - 30 mai

In aceasta perioada te invitam la 3 traininguri:
1. Training sisteme de irigare, fertirigare si retentie a apei pluviale.
2. Traininig despre Hydrophonica si Vertical Farming.
3. Training de smart recycling constand in prezentarea diferitelor materiale ce se pot recicla si cum se pot folosi acestea in sistemele de gradini verticale.

Pasul 4
Perioada: 1 iunie – 14 iunie.

Intre 1 – 12 iunie vei concepe impreuna cu echipa ta un proiect de gradini verticale de exterior in care veti aplica ceea ce ati invatat.
Pe blog veti gasi documentatie variata care va va ajuta la conceperea proiectului. Va vom oferi consultatie periodica si va vom raspunde la intrebarile aparute.

Intre 13 - 14 iunie noi vom selecta proiectele ce vor fi implementate ulterior tinand cont de fezabilitate, cost, design.

Pasul 5
Perioada: 15 iunie - 27 iunie.

Va vom pune la dispozitie materialele de care tu si echipa ta veti avea nevoie pentru realizarea sistemului. Fiecare echipa va avea la dispozitie un buget limitat. Veti realiza si monta gradina verticala in curtea Muzeului de Vanatoare “August von Spiess” unde vor fi expuse permanent toate proiectele echipelor participante. Cand totul va fi gata, vom organiza un vernisaj deschis publicului larg.
Documetatia gradinii realizate de echipa ta va aparea pe acest blog ca punct de referinta pentru orcine doreste sa isi monteze un astfel de sistem.

Pasul 6
28 iunie

Vom premia gradina verticala castigatoare, in alegerea acesteia tinand cont de urmatoarele criterii: inovatie, functionalitate, design. Toti membrii echipei castigatoare vor primi tablete cu aplicatii preinstalate care sa ajute la studiu si la petrecerea timpului liber.

Succes!


Program finantat prin Fondul Stiintescu, gestionat de Fundatia Comunitara Sibiu.
http://sibiu.stiintescu.ro/

In timpul proiectului vor fi realizate poze si videoclipuri pe care le vom face publice pe canalele de comunicare si care vor fi folosite la raportarea finala.