marți, 5 mai 2015

O gradina verticala dintr-un palet


Mai jos veti vedea cum un palet este transformat intr-o gradina verticala, ideala pentru spatii inguste si cu un  aspect placut. O astfel de gradina pe paleti poate fi realizata si intr-un balcon de apartament. In gradina verticala pot fi puse flori, dar pot fi cultivate condimente sau chiar legume.

De ce aveti nevoie pentru a crea gradina:
- palet
- pamant
- capse
- plante
- o folie din material rezistent la apa, precum cele folosite la pavaj, la acoperirea serelor, folie anti-condens folosita la acoperisuri, prelata sau tip geomembrana.

Materialul cu pricina trebuie prins pe spatele paletului, de sus pana jos, pentru ca spatiul dintre lemnele paletului şi acest material va fi umplut cu pamant. Trebuie sa aveti grija sa acoperiti cele doua capete ale paletului cu material, ca pamantul sa nu cada cand gradina va sta in picioare. Dupa ce ati „pregatit terenul”, puteti planta ce doriti in gradina.





In materialul video de mai jos (un tutorial care va ofera mai multe detalii) este prezentata o cultura de ierburi variate şi flori – 55 de plante in total. Odata ce ati plantat tot ce doriti sa plantati, lasati gradina în pozitie orizontala macar doua saptamani, pentru ca plantele sa isi fixeze radacinile. Apoi, o puteti ridica. Daca doriti sa cultivati legume pentru consum, trebuie sa fiti atenti ca paletii folositi sa nu fi fost tratati chimic; cautati paleti care au fost tratati la cald, nu cu substante chimice de regula folosite impotriva daunatorilor.

Spor la treaba!




Sursa: http://totb.ro/paleti-reciclati-in-gradini-verticale/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu