luni, 25 mai 2015

Montarea gradinii verticale - Ziua 1

Astazi am cunoscut o parte din echipele participante in proiect si cu ajutorul lor am montat prima jumatate a gradinii verticale in holul Colegiului National "Ocatavian Goga" din Sibiu.

Sistemul de gradina ales de noi l-am luat de la MiniGradina.ro iar minunatele plante de la Flower Time din Cluj-Napoca. Va spunem despre acestia deoarece colaborarea cu ei a fost una foarte echilibrata si suntem mandri de asta.

Am prezentat elevilor sistemul de irigare care intr-o scurta recapitulare este format din: progaramator de udare, furtun de 13 mm cu doua cuple rapide la capete, reductor de presiune, conducta de micropicurare, dispenser de fertilizant lichid si conducta cu dripare. Gradina verticala este formata din mai multe module care permit plantarea si montarea sistemului de picurare in timp ce este construita.
Un modul seamana la aspect cu o jardiniera cu mai multe gauri pe fund care permit drenajul apei in urmatorul modul. La baza acestor module suprapuse se afla o tavita de colectare a apei in exces. Pe fundul acestor module elevii au asezat un strat de 2cm de ceramica expandata care permit drenajul apei si ajuta ca gaurile sa nu se infunde cu pamant.


Pe urma au asezat pamantul care este amestecat cu perlit (o roca vulcanica usoara, de 2mm) care il afana si il face mai usor in greutate.
Adi, specialistul nostru, a prins modulul in perete cu dibluri de 8mm si i-a indrumat pe elevii care au ajutat la montare. Am avut in plan sa montam 7 module suprapuse, dar am avut o cantitate de pamant limitata care ne-a permis sa montam doar 6 din acestea. Maine continuam montarea si o finalizam. Suntem mandri, fericiti si obositi.
Acestea fiind spuse, multumim participantilor, sponsorilor, echipei si tuturor care au facut posibila realizarea proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu